Tüm HVAC Sorularınız ve İhtiyaçlarınız İçin Temel Bir Kılavuz



Evinizde bir HVAC sistemi. HVAC, insanların evinizin sıcaklığını yıl boyunca sizin için konforlu tutmasına yardımcı olan bir şeydir. Kurulumu ve bakımı için büyük olasılıkla bir profesyonele ihtiyacınız olacak. HVAC sistemleri hakkında bilgi edinmek için okumaya devam edin.


Bir HVAC sistemiyle sorun yaşıyorsanız, bir teknisyeni aramadan önce evinizi turlayın. Bu bilgiler, yüklenicinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir müteahhit tutmadan önce hangi işi yapmak istediğinizi bilin. Bir müteahhitin mevcut kurulumunuzu görmediyse size telefonla bir tahmin vermesi zor olacaktır. Hazır bilgi olmadan telefonla konuşmanız çok daha zor olacaktır.


Önce onu kapatın, böylece hiçbir şey hareket etmez. Ardından ızgaralarını açın, bıçakları dışarı çekin ve ünitenin yanı sıra onları da nazikçe temizleyin.


Fan kondansatörünüzü yılda bir kez yağlayın. Bunlar genellikle kauçuk veya metal kapakla kaplıdır. Deterjan içermeyen ve hafif, deterjansız SAE 20 yağı olan SAE 20 yağı, her porta 10 damla damlatarak kullanın.


En azından HVAC'nizin bakımını yaptırın. Bu sonbaharda ve arızalarda gerçekleşmelidir.


Sahip olduğunuz dış mekan kondansatörlerinizi hava soğuduğunda kapatın. Bu, havanın 60 derece Fahrenheit'in altına düşmesi durumunda hasarı önlemek için kapatmalıdır. Bu, onu iyi çalışır durumda tutmaya yardımcı olacaktır.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir. Bu aynı zamanda kışın ısınan havanın korunmasına da yardımcı olur.


Servis kontrolü sırasında, yüklenici parçaları yağlayacak, farklı hareketli parçaları yağlayacak ve ayrıca sistemin freon seviyelerini kontrol edecektir. Bu birkaç basit şey, sisteminizin en yüksek performansı göstermesine yardımcı olacaktır.


Şirketleri işe almadan önce araştırın ve kontrol edin. BBB'ye bakın ve eski müşteriler tarafından yayınlanan incelemeleri arayın. Bu basit adımlar, kararınızın daha iyi bir karar olmasını sağlamanıza yardımcı olacaktır.


Tanıdığınız kişilerden ve ailenizden müteahhit tavsiyeleri isteyin. Geçmişte yapmış olan insanlar normalde müteahhitlerini tavsiye etmekten çok mutlu olurlar. Bu, hangi şirketlerden uzak durmanız gerektiğini bilmenizi engelleyecektir.


Tavan aranıza parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün, böylece HVAC sisteminizin daha verimli çalışmasını destekleyin. Dışarıdan gelen ısının içeri girmesini engeller ve ünitenizin olması gerektiği gibi sıcak veya soğuk kalmasını sağlamak için daha fazla enerji kullanmanıza gerek kalmaz. Hatta doğru yapılırsa tavan arasını yaşam alanınızın bir parçası olarak kullanabileceğinizi bile bulabilirsiniz.


Evinizin hangi yöne bakacağını belirleyin. Daha az ısı, klimanın çalışması için daha az zaman gerekir.


Klima alışverişi gerektiren alanı ölçün. Oda alanının her bir fit karesi için genellikle yaklaşık 20 BTU'ya ihtiyacınız vardır. Birden fazla oda klima servisine ihtiyaç duyuyorsa, bunların kare görüntülerini bir araya getirin.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini aylık olarak değiştirin. Bu, HVAC'nize yardımcı olacaktır.


Ne yaptığını bilen ve sorunu çözmek için hızlı çalışan HVAC işini seçin. En güvenilir şirketler, teknisyenlerinin her zaman programa uygun olmasını sağlar. Ayrıca lisanslı bir teknisyen, HVAC ünitenizle ilgili herhangi bir sorunu hızla teşhis etmekte sorun yaşamamalıdır. Soruna neyin sebep olduğunu bulduktan sonra sorunları hızla çözerler.


Köşeye yerleştirilmesi gerekiyorsa, havanın duvara doğru yönlendirilmediğinden emin olun.


Herhangi bir yükleniciyi işe almadan önce daima bazı referanslar aldığınızdan emin olun.


Daha sonra yakıt ücretleri ve malzeme ücretleri gibi şeyler için sizden fazla ücret almaya çalışacak dürüst olmayan müteahhitler var. İyi bir yazılı sözleşmeye sahip olmak, bu gibi sorunlardan kaçınmanıza izin verecektir.


Olası bir HVAC yüklenicisi tarafından yaptığınız referansları daima kontrol edin.


Bu bilgiler, evinizin ortamını rahat tutmak için sisteminizin ihtiyaç duyduğu BTU'yu belirlemek için kullanılır.


Bu nitelikli enerji ürünlerinin çok katı verimlilik kurallarını karşılaması garanti edilmektedir. Bu standartlar federal hükümet tarafından belirlenir. Kısaca EPA'yı korumakla görevlidirler. Bu birimleri incelemek için zaman ayırmak, önemli miktarda para tasarrufu yapmanıza yardımcı olabilir.


Hanelerin üçte ikisinin sızıntı yapan kanallara sahip olduğunu keşfettiğinizde şaşırabilirsiniz. Bunlar, sahip olduğunuz hizmet maliyetlerinin dörtte birini temsil edebilir. Kanalları kendiniz tamir etmek kolay ve ucuzdur ve elektrik için ödediğiniz miktarda gözle görülür bir değişiklik göreceksiniz.


Soğuk havalarda kondansatörün uygun şekilde bakımı yapılması gerekir. Bu, üzerine bir kapak koyarak gerçekleştirilebilir.


Bu makalenin size gösterdiği gibi, HVAC sisteminizin düzgün çalışmasına yardımcı olmak için epey bir şey yapabilirsiniz. Kurulum ve bakımın doğru yapılması önemlidir. Yukarıdaki ipuçlarını kullanın ve sorun yaşamayacaksınız.


Daha fazla oku: dekoratif kalorifer peteği fiyatları

Comments