İhtiyacınız Olan HVAC İpuçları, Püf Noktaları ve Teknikleri



HVAC sisteminizin iyi çalışmasını sağlamak önemlidir, ancak bunu nasıl başaracağını herkes bilmiyor. HVAC profesyonel değişimini veya sisteminizi tamir etmenin tüm ayrıntılarını öğrenmek, akıllı ev sahipleri için akıllıca bir harekettir. Bu makale size bu konuda yardımcı olacaktır.


HVAC'nizle mücadele ediyorsanız, bir müteahhit çağırmadan önce evinizi kontrol edin. Bu bilgiler, yüklenicinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir müteahhit tutmadan önce hangi işe ihtiyacınız olduğunu bilin. Bir HVAC yüklenicisinin mevcut sisteminizi görmediyse size telefonla bir tahmin vermesi zor olacaktır. Ne yapmaları gerektiğini çözemezseniz daha zor olacak.


Dış kondenser ünitenizdeki kalıntılarınızdaki kondansatörü temizleyin. Enkaz, yağmurlu veya rüzgarlı havalarda artan oranlarda birikerek potansiyel hasara neden olabilir. Ünitenize neden olabilir.


Çim kırpıntılarının dış ünitenize yığılmasına izin vermeyin. Çim kırpıntılarını ünitenizden uzak bir yöne yöneltin. Bu aynı zamanda yaprak üfleme ve bahçeyle sonuçlanan diğer bahçe işleri için de geçerlidir.


Dış mekan HVAC sisteminiz, ağaçlar yapraklarını kaybettiğinde zarar görebilir. Yakındaki ağaçlar yapraklarını dökmeye başladığında fanın ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fan tıkandığında, ellerinizde ciddi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.


Fan kondansatörünüzü yılda en az bir kez yağlayın. Bu bağlantı noktalarının, bağlantı noktalarını kaplayan kauçuk veya metal bir kapak olduğunu fark edeceksiniz. Hafif bir ağırlık kullanın ve her bağlantı noktasına 10 damla koyarak her bağlantı noktasına 10 veya daha az damla koyun.


Hava soğuduğunda dış kondenser ünitelerinizi kapatın. Bu, hava 60 derece Fahrenheit'in altına düştüğünde yapılmalıdır Bu basit ipucu, HVAC'nizin çalışır durumda kalmasına yardımcı olur ve onarımlarda paradan tasarruf etmenizi sağlar.


Evinizi soğutmak için paradan tasarruf etmek için programlayabileceğiniz programlanabilir bir termostat kurun. Hatta bazıları bir bilgisayardan veya başka bir cihazdan kontrol edilebilir.


Evinizin aşırı ısınmasına izin vermeyin. Klimalar, bir evi makul bir süre içinde yaklaşık 20 derece Fahrenheit kadar soğutabilir. Eviniz 100 derece Fahrenheit'e yaklaşırsa, soğutmak sıcaklığı yalnızca 80 derece F'ye düşürecektir. Bu, içinde uyumak için güvenli ve rahat bir sıcaklık olmayacaktır.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketleri araştırın ve kontrol edin. BBB ile kontrol edin ve incelemeleri de arayın. Bu, akıllıca bir karar vermenize yardımcı olacaktır.


Klimalar buzlanma eğilimindedir. Tahliye hattı da donabilir. Bunu fark ederseniz, termostatınızdaki ayarı fan ayarına değiştirin ve bu, kompresörü devre dışı bırakacaktır. Bu sorunu çözmek için bir profesyonel çağırmalısınız, ancak fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlamalıdır.


Bir süredir etrafta olan şirketler, paranıza ve zamanınıza değip değmeyeceklerine karar vermenize yardımcı olabilecek şirketlerden daha iyi bir sicile sahiptir. Uzun bir geçmişi kiralamak daha risklidir.


Yüklenici tavsiyeleri için tanıdığınız kişilere ve ilişkilerinize sorun. Harika bir hizmet almış kişiler genellikle müteahhitlerinin adını paylaşmaktan mutlu olurlar. Bu aynı zamanda dolandırıcılardan kaçınmanıza da yardımcı olacaktır.


Artık müşterilerin deneyimlerini müteahhitlerle paylaşmalarına izin veren birkaç site var. Bu, ilgilendiğiniz ve kaçınmak istediğiniz kişileri bulmanın mükemmel bir yöntemidir.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışabilmesi için tavan aranızda parlak bir bariyer olmasını düşünün. Eviniz ile dışarısı arasında bir bariyer görevi görecek olan dışarıdaki ısının gelmesini engeller. Tavan arası alanınızı bile daha verimli kullanabilirsiniz.


Yeni bir ısıtma ve soğutma sistemi mi arıyorsunuz? Dikkate almanız gereken bazı şeyler var. Sistemler, etkin bir şekilde ısıtabilecekleri veya soğutabilecekleri toplam alana göre derecelendirmelere sahiptir. Biraz fazla küçük olanı satın almaktansa, ihtiyaçlarınız için biraz fazla büyük olan daha büyük bir birimin yanında hata yapmak akıllıca olur.


Ünitenizin verimli bir şekilde çalışmadığını düşünüyorsanız, kanal sızıntılarını kontrol edin. Sonunda ödeme yaparsanız, sızıntıyı bulmak ve onarmak için harcanan para kendi kendini amorti edecektir.


Birimi anlayan ve sorunu çözmek için hızlı çalışan HVAC şirketlerini seçin En iyi şirketler teknisyenlerin her zaman programa uygun olmasını sağlar. Teknisyenler ayrıca mümkün olan en iyi seçeneklerin nasıl bulunacağını da bilirler. Neyin yanlış olduğunu anladıklarında, sorunu düzeltmek hızlı ve kolay olacaktır.


HVAC'niz doğru çalıştığında, eviniz rahat olacaktır. Sisteminizde basit sorunlar ortaya çıktığında, bunları görmezden gelirseniz ciddi sorunlar haline gelebilir. Süreç boyunca okuduğunuz bilgileri kullanın.


Daha fazla oku: eca radyatör fiyat listesi

Comments