HVAC Ekipmanı Hakkında Bilmeyebileceğiniz Harika Tavsiyeler



Eve bir HVAC ünitesine gelmek hiç de eğlenceli değil. Aşağıdaki ipuçları bu süreçte size yardımcı olmak için harikadır.


Gücü kapatın, böylece zarar görmez veya bir şeyi kırmazsınız. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve üniteyi ve bıçakları nazikçe temizlemeye başlayın.


Ağaçlarınız yapraklarını kaybetmeye başladığında HVAC üniteniz zarar görebilir. Düştüğünde fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın üniteye hava girmesi için engelsiz bir yola sahip olması gerekir ve tıkanırsa, sorunlarla uğraşmanız gerekir.


Kondansatörünüzdeki yağ deliklerini yılda bir kez yağlayın. Bu bağlantı noktalarını kauçuk veya metal kapakları olduğu için kolayca bulabilirsiniz. Deterjan olmayan ve hafif SAE 20 yağı kullanın ve her porta 10 damla veya daha az damla damlatın.


HVAC sistem kontrollerini yaptırdığınızdan emin olun. Bu sonbaharda ve arızalarda gerçekleşmelidir.


Hava soğuduğunda dış kondenser ünitelerini kapatın. Bu, hava 60 derece Fahrenheit'in altına düştüğünde yapmanız gerektiği anlamına gelir. Bu, sistemin yıllarca verimli çalışmasını sağlayabilir.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmelerle değiştirmek iyi bir fikirdir. Bu ayrıca sıcak havayı içeride tutmanıza yardımcı olacaktır.


Programlanabilir bir termostat, klima faturasından tasarruf etmenin basit bir yoludur. Bazı programlanabilir termostatlar bir PC veya bilgisayardan bile kontrol edilebilir.


Evinizdeki sıcaklığın tehlikeli derecede yükselmesine asla izin vermeyin. Klimalar bir evi sadece makul olmayan yüksek sıcaklıklarda soğutur. Evinizdeki sıcaklık 100 derece F veya üstüne çıkarsa, sadece 80 dereceye kadar soğutabilirsiniz. Bu, içinde uyumanız için güvenli ve rahat bir sıcaklık olmayacaktır.


Şirketleri işe almadan önce araştırın. Eski müşteriler tarafından yayınlanan incelemeler için en iyisine göz atın. Bu, akıllıca bir karar vermeniz için yapmanız gerekenlere yardımcı olacaktır.


Odanız veya eviniz için ihtiyacınız olan ünite boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi klima boyutlandırma hesaplayıcılarını arayın. Klimalar için kılavuza veya üreticinin web sitesine bakın.


Bir süredir ortalıkta olan şirketlerin geçmiş kayıtları var. Daha yeni bir yüklenici işe almak, önemli bir risk almak anlamına gelir.


Müşterilerin servisler tarafından nasıl ele alındıkları hakkında konuşmalarına izin veren pek çok site var. Bu, birlikte iyi iş çıkaran müteahhitler bulmanın harika bir yoludur.


Tavan aranıza parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün, böylece HVAC sisteminizin daha verimli çalışmasını destekleyin. Evinizi ve dışarıyı korumak için daha fazla enerji kullanmak zorunda kalmayacağınızdan emin olmanızı sağlayacaktır. Hatta tavan aralığını daha verimli kullanabileceğinizi bile fark edebilirsiniz.


Mevcut sisteminiz verimli bir şekilde çalışmıyorsa, herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Bir sızıntı bulunursa, sabit sızıntıların paraya değer olduğunu göreceksiniz.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışmasını sağlamak için evinizin baktığı yönü belirleyin. Evinizde ne kadar az ısı olursa, klimanın çalışması için o kadar az zaman gerekir.


İçeride hava olacak şekilde sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Ayrıca hepsini sizin için test etmesi için birini kiralayabilirsiniz ve genellikle bu test ücretsizdir.


Bir ünite satın almadan önce soğutulması gereken yaşam alanını ölçün. Genellikle soğutulacak alanda fit kare başına 20 BTU'yu değiştirebilirsiniz. Birden fazla odayı soğutmanız gerekiyorsa, bu hesaplamaya ulaşmak için kare görüntülerini toplayın.


Bir yükleniciye deneyimlerini sorun. Kendi sisteminizde çalışma türüne sahip olduklarını doğrulamanız gerekir.


Yakıt ücretleri ve malzeme ücretleri gibi şeyler için daha sonra sizden fazla ücret almaya çalışacak müteahhitler var. İmzalı bir sözleşmeye sahip olmak, bu gibi sorunların önlenmesine yardımcı olabilir.


Kışın kondansatörünüzü örtün. Bu basit ipucu, kondansatörün uzun süre dayanmasını sağlayacaktır. Fan ayarını yalnızca kondenser ünitesini zorlamaktan kaçınmak için kullanın.


Olası bir HVAC yüklenicisi tarafından yaptığınız referansları daima kontrol edin.


Bu, sisteminizin BTU'sunun kaç BTU olması gerektiğini anlamanıza yardımcı olacaktır.


Programlanabilir bir termostata sahip olmayı düşünün. Bu, faturanızdaki paraya yardımcı olacak ve biriminize gereken dinlenmeyi sağlayacaktır.


Kondansatörünüzü soğuk havalarda koruyun. Bu, kondansatör ünitesi üzerine kalın bir kapak koyarak gerçekleştirilebilir.


HVAC sisteminizi çalışır durumda tutmak için az önce okuduğunuz ipuçlarını kullanın. HVAC üniteniz arızalandığında mutlu olmayacaksınız. Onarım maliyetlerini düşünmek işleri daha da kötüleştirir. Ancak burada verilen ipuçlarını kullanmak, bu tür şeylerin meydana gelme olasılığını azaltmaya yardımcı olacaktır. Ünitenizin bakımını yapmak için bunları kullanın.


Daha fazla oku: en ucuz klima fiyatları

Comments