HVAC Başarısını En Üst Düzeye Çıkarmak İçin İhtiyacınız Olan Tüm Yardım



HVAC ile ilgili biraz bilgi edinmek istediğinizde, doğru bilgiye ihtiyacınız vardır. Bu makale yolu öğrenmene yol açacak, böylece bu konuda usta ol. Dikkatli okumaya zaman ayır ve başarılı olacaksın.


Kondenser fanınızın en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için kondansatörünüzün fan kanatlarını ve bobinlerini her bahar temizleyin. Kondansatörünüzün dışını da temizleyin.


Hiçbir şeyin hareket etmemesi için kapatın. Ardından ızgarayı açın, bıçakları çıkarın ve temizlemeye başlayın ve ünitenin kendisini nazikçe kapatın.


Kondansatörünüzdeki yağ deliklerini yılda bir kez yağlayın. Kauçuk veya metal kapakları olduğu için bu bağlantı noktalarını kolayca bulabilirsiniz. Hafif bir ağırlık kullanın ve her bağlantı noktasına 10 damla veya daha az koyun, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


Dış üniteyi monte ediyorsanız gölgeye koyun.


Soğuyunca tüm dış kondansatörleri kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düştüğünde hasarı önlemek için kapatmanız gerektiği anlamına gelir. Bu basit ipucu, sisteminizin uzun yıllar çalışır durumda kalmasına yardımcı olacak ve onarımlarda önemli ölçüde tasarruf etmenizi sağlayacaktır.


Programlanabilir bir termostat, klima maliyetlerinizden tasarruf etmenize yardımcı olacak basit bir yoldur. Hatta bazıları bir bilgisayardan veya başka bir cihazdan kontrol edilebilir.


Bu servis ziyareti sırasında sistem motoru incelenecek, hareketli parçalar yağlanacak ve freon seviyeleri kontrol edilecektir. Bu, sisteminizin maksimum verimlilikte çalışmasını sağlar.


Bir süredir ortalıkta olan şirketler, paranıza ve zamanınıza değip değmeyeceklerine karar vermenize yardımcı olabilecek geçmiş kayıtlara sahiptir.


Müteahhitler kendi ücret seviyelerini belirler, bu nedenle birden fazla tahmin edindiğinizden emin olun. Sadece ödevinizi yaparak biraz para biriktirebilirsiniz. Makul fiyatların ne olduğunu öğrenmek için en azından bir avuç dolusu müteahhidi aramak istiyorsunuz.


Tavan arasında parlak bir bariyer bulundurmayı düşünün, böylece HVAC sisteminizin daha verimli çalışmasını destekleyin. Dışarıdaki ısının içeri girmesini engeller, bu da evinizi olması gerektiği gibi sıcak veya soğuk tutmak için daha fazla enerji kullanmak zorunda kalmayacağınızdan emin olmanızı sağlar. Hatta tavan aralığını daha verimli kullanabileceğinizi bile fark edebilirsiniz.


Yeni bir soğutma ve ısıtma sistemine mi ihtiyacınız var? Önce birkaç önemli şeyi düşünmelisiniz. Sistemler, bir alanı ne kadar etkili bir şekilde ısıttıklarına veya soğuttuklarına göre derecelendirmelere sahiptir. İhtiyaçlarınız için biraz fazla büyük olan daha büyük bir ünite satın almak, daha küçük bir üniteden daha iyidir.


Mevcut sisteminizin tıkanmaya uygun olmadığını düşünüyorsanız, kanal sızıntılarını kontrol edin. Bu sızıntılar giderildiğinde, testin kendi masrafını karşıladığını görebilirsiniz.


Klima alışverişine gitmeden önce soğutulması gereken alanı ölçün. Genellikle her bir fit kare alan için 20 BTU'ya ihtiyacınız vardır. Birden fazla odayı soğutmanız gerekiyorsa, toplam alan görüntülerini eklemeniz yeterlidir.


Üniteyi anlayan ve hızlı çalışabilen bir HVAC işletmesi seçin. En güvenilir şirketler, teknisyenlerinin her zaman programa uygun olmasını sağlar. Ayrıca lisanslı bir teknisyen, HVAC ünitenizdeki olası arızaları kolayca teşhis etmelidir. Teknisyen neyin yanlış olduğunu anladığında, bunları verimli ve hızlı bir şekilde nasıl çözeceklerini de bilmelidir.


Sahip olduğunuz tek şey bir köşe noktasıysa, hareketli havalandırma delikleri olan bir tane alın.


Herhangi bir potansiyel yükleniciye, onları işe almadan önce deneyimlerini sorun. Kendi sisteminizde iş türlerine sahip olduklarını doğrulamanız gerekir.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisi, 24 saat boyunca müşteriler için 24 saatlik bir acil durum numarasına sahip olmalıdır. Bir sıcak dalgasının ortasında veya yılın en kötü kar fırtınasında, herhangi bir şeyi düzeltmek için size borçludurlar.


Kışın kondansatörünüzü örtün. Bu basit ipucu, kondansatörünüzün önemli ölçüde olmasını sağlayacaktır. Fan ayarını yalnızca kondenser ünitesini zorlamaktan kaçınmak için kullanın.


Bir HVAC yüklenicisi için aldığınız referansları her zaman kontrol edin.


Bu, sisteminizin olması gereken BTU sayısını belirler.


Bu tür üniteler enerji açısından verimlidir ve katı verimlilik yönergelerini karşılar. Bu yönergeler federal hükümet tarafından oluşturulmuştur. Kısaca EPA'yı korumakla görevlidirler. Bu birimleri incelemek için zaman ayırmak, önemli miktarda para tasarrufu yapmanıza yardımcı olabilir.


Energy Star ekipmanından yararlanan bir yüklenici kullanın. Bu derecelendirme, ürün için gerekli olanın, ürüne sahip olmayanlara göre daha verimli olduğu anlamına gelir. Bu, yıl boyunca harcamalarınızdan daha fazla tasarruf etmenize yardımcı olabilir.


Burada paylaşılan bilgiler sayesinde bir ev veya işletme sahibinin HVAC hakkında bilmesi gerekenleri bilmek o kadar da zor değil. Bir şeyleri sadece düzeltmek için kasıtlı olarak kırmaya başlamayın! HVAC'nizde iyi şanslar ve evinizde kendinizi rahat hissedin.


Daha fazla oku: eca şofben fiyatları

Comments