Hangi HVAC Stratejisinin Sizin İçin En İyi Olduğunu Nasıl Öğrenebilirsiniz?



Hangi sistemi alacağınızı nasıl biliyorsunuz? Ne beden satın alıyorsun? Hangi özellikleri istiyorsun? Her gün çıkan tüm yeni özellikleri sıralamak zor olabilir.


HVAC sisteminiz çalışıyorsa, onarım için biriyle iletişime geçmeden önce tüm evi kontrol edin. Bu bilgiler, tamircinin sorunun nerede olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Kondenser fanınızın en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için her bahar fan kanatlarını ve bobinlerini temizleyin. Kondenser ünitenizdeki tüm yaprakları veya kalıntıları temizleyin.


Kapat, böylece zarar görmez ya da bir şeyi kırmazsın. Ardından ızgaralarını açın, bıçakları dışarı çekin ve ünitenin yanı sıra onları da nazikçe temizleyin.


Ağaçlar yapraklarını kaybettiğinde HVAC sisteminiz zarar görebilir. Düşerken ünitenin fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın engellenmemiş hava akışına ihtiyacı vardır ve tıkanırsa, ünite ile birçok baş ağrınız olur.


Fan kondansatörünüzdeki yağ deliklerini her yıl bir kez yağlayın. Deterjan içermeyen ve hafif SAE 20 yağı kullanın ve her porta 10 damla veya daha az damlatın.


Eğer monte ediyorsanız, dış mekan kondansatörlerini gölgeye koyun.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir. Aynı etki, soğuk aylarda da sıcak havayı içeride tutar.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketlerin itibarını araştırın. Eski müşteriler tarafından yayınlanan yorumlar için en iyi olanı belirlemek için farklı referansları kontrol edin. Bu adımlar, en akıllıca ve en bilinçli seçimi yapmanıza yardımcı olabilir.


Odanız veya eviniz için hangi boyutta birime ihtiyacınız olduğunu gerçekten anlamak için çevrimiçi hesap makinelerini arayın. Klimalar için önerilen boyutu belirlemek için kılavuza bakın.


Artık müşterilerin hizmetler tarafından nasıl ele alındıkları hakkında konuşmalarına olanak tanıyan birkaç site var. Bu, birlikte iyi iş çıkaran müteahhitler bulmanın harika bir yoludur.


Tavan aranıza parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün, böylece HVAC sisteminizin verimli çalışmasını destekleyin. Dışarıda hava sıcakken evinizi serin tutmak için daha fazla enerji kullanmak zorunda kalmayacağınızdan emin olmanızı sağlayacaktır. Hatta doğru yapılırsa tavan boşluğunu kullanabileceğinizi bile görebilirsiniz.


Yeni bir HVAC sistemine sahip olmayı mı düşünüyorsunuz? Birkaç önemli şey almanız gerekecek. Sistemler, etkin bir şekilde soğudukları ve ısıttıkları toplam alana göre derecelendirmelere sahiptir. İhtiyaçlarınız için daha küçük bir birimden biraz fazla büyük olan bir birimin tarafında hata yapmak akıllıca olur.


Ünitenizin nefes almadığını düşünüyorsanız herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Sızıntıları tamir ettirdiğinizde, testin kendi masrafını karşıladığını göreceksiniz.


Evde HVAC ünitesinde bir tıklama sesi duyarsanız, hemen herhangi bir engel aramaya başlayın. Genellikle sorun, soğutma sistemindeki fanlara çarpan bir tür döküntüdür. Bir servis teknisyenini aramadan önce ona bakın.


Bir ünite satın almadan önce soğutmak istediğiniz alanı ölçün. Genellikle odanın kare görüntüsü başına 20 BTU'yu değiştirebilirsiniz. Birden fazla odayı soğutmanız gerekiyorsa, alanlarını toplayın.


Ne yaptığını bilen ve sorunu çözmek için hızlı çalışan HVAC şirketlerini seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerinin programa uymasını ve randevuları tutmasını sağlayacaktır. Lisanslı bir teknisyen, HVAC'nizdeki herhangi bir olası arızayı teşhis etmede de sorun yaşamayacaktır. Bir sorunu bulabildiklerinde, aynı zamanda hızlı ve verimli bir şekilde çözebilirler.


Bazı müteahhitler daha sonra yakıt veya ekstra malzeme için sizden ücret almaya çalışır. Sağlam bir yazılı sözleşmeye sahip olmak, bu gibi sorunları önlemeye yardımcı olacaktır.


Kondansatörünüzü hava şartlarında örtün, optimumdan daha az olur. Bu basit ipucu, kondansatörünüzün ömrünü uzatacaktır. Fan ayarını yalnızca kondenser ünitesini zorlamaktan kaçınmak için kullanın.


Muhtemel bir HVAC yüklenicisi tarafından size verilen referansları daima inceleyin.


Tüm evlerin% 66'sının sızıntı yapan kanallara sahip olduğunu keşfettiğinizde şaşırabilirsiniz. Bunlar, ısıtma ve soğutma maliyetlerinize yüzde yirmi beş kadar mal olabilir. Kanalları kapatmak, kolayca ve ucuza yapabileceğiniz bir şeydir ve gelecekte enerji maliyetlerini büyük ölçüde azaltabilir.


Energy Star ekipman ve ürünlerini kullanan HVAC yüklenicisini arayın. Bu, verimlilik için EPA standartlarının gerektirdiği verimliliği sağlar. Bu, yıl boyunca faturalarınızdan daha fazla tasarruf etmenize yardımcı olabilecekleri anlamına gelir.


Bir HVAC sistemi seçmek çok zor ve kafa karıştırıcı olabilir. Bu uzman tavsiyesine yakın olduğunuza göre artık daha basit hale gelmelidir. Süreç boyunca size yardımcı olmak için bu ipuçlarını gerektiği kadar sık ​​kontrol edin.


Daha fazla oku: ucuz kilima

Comments