Bu Tavsiyeyle HVAC Ekipmanı Satın Alırken Hata Yapmayı Bırakın



İyi çalışır durumda harika bir HVAC sistemine sahip olmak, bir evde daha iyi çalışmasını sağlayabilir. Bununla birlikte, sistem arızalanırsa, çok fazla baş ağrısına neden olabilir. Ünitenizi öğrenmek, arıza olasılığını en aza indirir; bu ipuçları çok faydalı olacaktır.


Bir tamirci aramadan önce şu anda sahip olduğunuz HVAC sisteminizin türünü öğrenin. Bu, yeni yüklenicinize ihtiyaç duyabileceği her türlü bilgiyi verebilmenizi sağlayacaktır.


HVAC sisteminiz çalışıyorsa, yardım istemeden önce evinizdeki her odayı kontrol edin. Bu, tamircinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Hava ısınmaya başladığında kondansatörünüzün fanını ve bobinlerini temizleyin. Dış kondenser ünitesini düzenli olarak temizleyin.


Hiçbir şeyin hareket etmemesi için kapatın. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve üniteyi ve bıçakları nazikçe temizlemeye başlayın.


Çim kırpıntılarının dış ünitenize yığılmasına izin vermeyin. Çimi ünitenizden farklı bir yöne yöneltin. Bu, yaprak üfleme ve bahçeyle sonuçlanan diğer bahçe işleri için geçerlidir.


Dış ünitelerinizi monte ediyorsanız gölgeye koyun.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek iyi bir fikirdir. Bu aynı zamanda soğuduğunda sıcakta kalmasına da yardımcı olur.


Şirketleri işe almadan önce araştırın ve kontrol edin. Potansiyel şirketlerin çevrimiçi incelemelerinde en iyi olanı belirlemek için farklı referanslara bakın. Bunu yapmak, daha iyi bir karar verme olasılığınızı artırır.


Klimalar buzlanma eğilimindedir. Tahliye hattı da donabilir Bu olursa, kompresörünüzü kapatmak için termostatınızı derhal fan ayarına getirin. Bir HVAC uzmanını arayabilirsiniz, ancak fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlamalıdır.


Odanız veya eviniz için hangi boyutta birime ihtiyacınız olduğunu gerçekten anlamak için çevrimiçi hesap makinelerini arayın. Bu bilgiler için önerilen boyutu belirlemek için kılavuza bakın.


Bir süredir ortalıkta olan şirketlerin geçmiş kayıtları var. Yeni başlayan bir müteahhit kiralamak riskli olabilir.


Arkadaşlarınıza sorun ve HVAC yüklenici tavsiyeleri için güvenin. İyi bir deneyime sahip oldukları insanları aramaya değer. Bu, işe almaktan kaçınmanız gereken bu şirketlerin adlarını kimlerin öğrendiğini görmek için de kullanılabilir.


Müşterilerin incelemelerini yapmalarına izin veren birçok site var. Bu, ilgilenmek istediğiniz müteahhitleri bulmanın yanı sıra kaçınmak istediğiniz müteahhitleri bulmanın harika bir yoludur.


Yükleniciler kendi ücretlerinden ve ücretlerinden sorumludur, bu nedenle birden fazla tahmin edindiğinizden emin olun. Ödevinizi yaparak tonlarca para biriktirebilirsiniz. Ne ödemeniz gerektiğini belirlemek için en azından bir avuç dolusu müteahhidi aramak isteyebilirsiniz.


Tavan arasına, HVAC sisteminize parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün. Evinizin olması gerektiği gibi sıcak veya soğuk olduğunda serin kalmasını sağlar. Hatta tavan aranızı yaşam alanınızın bir parçası olarak daha etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.


Yeni bir ısıtma ve soğutma sistemine sahip olmayı mı düşünüyorsunuz? Dikkate almanız gereken bazı şeyler var. Sistemlerin, bir alanı ne kadar etkili bir şekilde soğutup ısıttığına göre derecelendirmeleri vardır. Biraz fazla küçük olanı satın almaktansa bir birim satın almak daha iyidir.


HVAC sisteminizin daha verimli olması için evinizin baktığı yönü belirleyin. Eviniz zaten ne kadar soğuksa, bir şeyleri soğutmak için klimanızı o kadar az kullanmanız gerekecek.


Hava girmemesi için sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Bir profesyonel bazen pencereleri test edebilir ve çoğu zaman test ücretsizdir.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini değiştirin. Bu, ünitenizin iyi çalışır durumda kaldığı en basit şeydir.


Optimal olmayan hava koşullarında koruma sağlamak için kondenser ünitenizi örtün. Bu, kondansatörün kullanılmadığında daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur. Ünitenin zorlanmasını önlemek için bunun yerine fanı kullanın.


Bir HVAC yüklenicisi için size verilen referansları daima takip edin.


Tüm evlerin üçte ikisinin sızdıran kanallara sahip olmasına şaşırabilirsiniz. Bunlar, sahip olduğunuz hizmet maliyetlerinin dörtte birine kadar çıkmasına neden olabilir. Kanallarınızı mühürlemek zor değildir ve sizi her ay faturalarınızdan kurtaracaktır.


Energy Star ürünlerini ve ürünlerini kullanan bir HVAC yüklenicisi bulun. Bu, verimlilik için EPA standartlarına uygun verimlilik sağlar. Bu, elektrik faturalarından tasarruf etmenize yardımcı olabilir.


Artık HVAC sisteminin eviniz için ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz. Düzenli denetimlerin yapılmaması felaketle sonuçlanacaktır. Yukarıda verilen mükemmel ipuçları, HVAC sisteminizi en iyi durumda tutmanıza yardımcı olacaktır.


Daha fazla oku: eca şofben

Comments