Bu Makale Sayesinde Daha İyi HVAC Başarısı Elde Edin



HVAC ile yapılacak her şeyin karmaşık olduğunu düşünebilirsiniz. Bu muhtemelen eldeki doğru bilgilerden kaynaklanmaktadır.


HVAC sistemiyle ilgili sorunlar ortaya çıkarsa, yardım için insanları aramadan önce evinizin etrafına bakın. Bu, yüklenicinin sorunun nerede olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir müteahhit tutmadan önce hangi işi yapmak istediğinizi bilin. Bir yüklenici, sisteminize bakmadan telefonla tahmin veremez. Ne yapmaları gerektiğini anlayamamana yardım etmesi onun için çok daha zor olacak.


Fanınızı temizleyin ve bobinler bahar gelir. Kondenser ünitenizin dışını temizleyin.


Kondenser ünitenizde biriken pisliği temizleyin. Özellikle rüzgarlı veya yağmurlu bir fırtınadan sonra işlerin ne zaman birikeceğini bilemezsiniz ve bu sisteminizi mahvedebilir. Aşırı ısınabilir ve aşırı ısınma nedeniyle sisteminizde bir felakete neden olabilir.


Çim kırpıntılarının dış ünitenize yığılmasına izin vermeyin. Çim kırpıntılarını ekipmandan uzak bir yönde yönlendirin. Bu, bahçedeki yapraklara bakarken de geçerlidir.


Ağaçlarınız yapraklarını kaybettiğinde HVAC üniteniz zarar görebilir. Düştüğünde fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın, havanın üniteye girmesi için engelsiz bir yola sahip olması gerekir ve bloke olursa, sorunlarla uğraşmanız gerekecektir.


Fan kondansatörünüzdeki yağ deliklerini yılda bir kez yağlayın. Bağlantı noktalarını kaplayan kauçuk veya metal kapak olduğundan kolayca bulabilirsiniz. Deterjan içermeyen ve hafif, deterjansız SAE 20 yağı olan SAE 20 yağı, her porta 10 damla damlatarak kullanın.


HVAC'yi en az yılda bir kez servis ettirin. Bu sonbaharda ve ilkbaharda yapılmalıdır.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek iyi bir fikirdir. Aynı etki, kışın sıcak havayı korumasına da yardımcı olur.


Programlanabilir bir termostat, klima maliyetlerinden tasarruf etmeye gerçekten yardımcı olabilir. Bu termostatlardan bazıları bir bilgisayardan bile kontrol edilebilir.


Evinizin aşırı ısınmasına izin vermeyin. Bir AC ünitesi gerçekten sadece evinizin iç sıcaklığını adil bir zamanda yaklaşık yirmi derece düşürebilir. Eviniz 100 Fahrenheit dereceye yaklaşırsa, onu yalnızca 80 veya daha fazlasına düşürür. Bu, uyumanız için güvenli ve rahat bir sıcaklık olmayacaktır.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir.Bu başınıza gelen bir şeyse, termostatınızı sadece fana değiştirmeyi deneyin, böylece kompresörü devre dışı bırakır. Tamiri bir profesyonele bırakmalısınız, fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlasa bile.


Bir HVAC yüklenicisi bulabilmek için etrafa sorun. Harika bir hizmet aldıkları işten memnun olan insanlar genellikle bunu anlatmaya isteklidirler. Bu aynı zamanda size hangi yüklenicileri işe almaktan kaçınmanız gerektiği konusunda iyi bilgi sağlayabilir.


Müteahhitler farklı ücretler talep ederler, bu nedenle herhangi bir işe alma kararı vermeden önce birkaç müteahhitten fiyat teklifi aldığınızdan emin olun. Birçok teklif için farklı şirketleri aradığınızda tonlarca tasarruf edebilirsiniz. Mümkün olan en iyi anlaşmanın ne olduğunu öğrenmek için etrafı arayın.


Yeni bir HVAC sistemine sahip olmayı mı düşünüyorsunuz? Dikkate alınması gereken şeyler var. Sistemler, bir alanı ne kadar etkili bir şekilde soğutup ısıttığına göre derecelendirilir. Biraz fazla küçük olmaktansa daha büyük bir birimin yanında hata yapmak akıllıca olur.


Mevcut sisteminiz verimli bir şekilde çalışmıyorsa, herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Onarılmış sızıntılarınız varsa, sızıntının bulunması ve onarılması için harcanan para kendi kendini amorti edecektir.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışabilmesi için evinizin hangi yöne baktığını belirleyin. Isı ne kadar az olursa, klimanızı soğutmak için o kadar az kullanmanız gerekir.


HVAC ünitesinden gelen bir tıklama sesi duyarsanız, bir engel olup olmadığına bakın. Sorun, soğutma sisteminin fanlarına çarpan döküntü olabilir. Bir teknisyeni aramadan önce bir göz atın.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini değiştirin. Bu, yapabileceğiniz kolay bir şeydir ve HVAC sisteminizin iyi çalışmasını sağlayacaktır.


Sahip olduğunuz tek şey bir köşe noktasıysa, hava akış yönünü duvarınızdan uzağa değiştirmenize izin veren bir ünite satın almayı deneyin.


Kendinizi HVAC konularına alıştırmak, bu parçayı okuyarak kolayca gerçekleşmiş olmalıydı. Bu makalede ana hatlarıyla verilen harika tavsiyeleri izleyerek ünitenizden en iyi şekilde yararlanmaya başlayabilirsiniz. Bunu yaptığın için mutlu olacaksın.


 Daha fazla oku: doğalgazlı şofben fiyatları

Comments