Aşağıdaki Makalede Hvac Hakkında Bu Harika İpuçlarına Göz Atın



Eve bir HVAC ünitesine gelmek hiç de eğlenceli değil. Aşağıdaki ipuçları bu süreçte size yardımcı olmak için harikadır.


Bir tamirci aramadan önce şu anda sahip olduğunuz HVAC sisteminizin türünü öğrenin. Bu, seçtiğiniz yükleniciye ihtiyaç duyabilecekleri herhangi bir bilgiyi verebileceğinizi bilmenizi sağlayacaktır.


Önce onu kapatın, böylece hiçbir şey hareket etmez. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve üniteyi ve bıçakları nazikçe temizlemeye başlayın.


Dış mekan HVAC üniteleriniz, ağaçlar yapraklarını kaybettiğinde zarar görebilir. Düşerken ünitenin fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın, havanın üniteye girmesi için engelsiz bir yola sahip olması gerekir ve bloke olursa, sorunlarla uğraşmanız gerekir.


Fan kondansatörünüzü yılda en az bir kez yağlayın. Bu bağlantı noktalarını kauçuk veya metal kapakları olduğu için bulabilirsiniz. Deterjan içermeyen ve hafif, deterjansız SAE 20 yağı olan SAE 20 yağı kullanın, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


Isıtma ve soğutma sisteminizi yılda en az iki kez kontrol ettirin. Bu sonbaharda ve arızalarda gerçekleşmelidir.


Soğuyunca sahip olduğunuz tüm dış mekan kondansatörlerini kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düştüğünde hasarı önlemek için kapatmanız gerektiği anlamına gelir. Bu, sisteminizin yıllarca çalışmasını sağlayabilir.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek iyi bir fikirdir. Bu aynı zamanda kışın sıcak havayı içeride tutar.


Programlanabilir bir termostat, klima faturanızdan tasarruf etmenize yardımcı olmanın basit bir yoludur. Bazı programlanabilir termostatlar bir PC veya bilgisayardan bile kontrol edilebilir.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketleri araştırın ve kontrol edin. Potansiyel şirketlerin çevrimiçi incelemeleri için en iyisine bakın.Bu, HVAC ihtiyaçlarınız için en iyi şirketi işe alma olasılığınızı artırır.


Eviniz için hangi boyutta birime ihtiyacınız olduğunu gerçekten anlamak için çevrimiçi hesap makinelerini arayın. Bu bilgiler için üretici web sitesini belirlemek için kılavuza bakın.


Bir süredir etrafta olan şirketler, paranıza ve zamanınıza değip değmeyeceklerine karar vermenize yardımcı olabilecek geçmiş kayıtlara sahiptir.


Arkadaşlarınıza ve ailenize HVAC yüklenici tavsiyelerini sorun. Kaliteli iş yapmış kişiler genellikle müteahhitlerinin adını paylaşmaya fazlasıyla isteklidirler. Bu aynı zamanda kaçınılması gereken şirketlerin isimlerini almanın harika bir yolu olabilir.


Bugünlerde müşterilerin hizmet deneyimlerini paylaşmalarına olanak tanıyan pek çok site var. Bu, doğru yükleniciyi bulmanıza yardımcı olacaktır.


Kurulu yeni bir HVAC sistemi satın alacak mısınız? Birkaç önemli şey almanız gerekecek. Sistemler, bir alanı ne kadar etkili bir şekilde ısıttıklarına veya soğuttuklarına göre derecelendirilir. Biraz fazla küçük olanı satın almaktansa daha büyük bir birim satın almak daha iyidir.


HVAC üniteniz klik sesi çıkarıyorsa, bir engel olup olmadığına bakın. Genellikle soğutma sisteminizdeki fanlara çarpan enkaz neden olur. Bir servis teknisyenini aramadan önce sisteme dikkatlice bakın.


Klimaya geçmeden önce soğutmak istediğiniz alanı ölçün. Genellikle soğutulacak alanın her bir kare görüntüsü için 20 BTU'yu değiştirebilirsiniz. Serin tutmak için çok sayıda odanız varsa, tüm kare görüntüleri birleştirin.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini aylık olarak değiştirin. Bu, ünitenizin iyi çalışır durumda kalmasını sağlamak için yapabileceğiniz en basit şeydir.


Birimi anlayan ve sorunu çözmek için hızlı çalışan HVAC işini seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerinin dürüst ve zamanında çalışmasını sağlayacaktır. Teknisyenler de size yardım edebilmeli ve mümkün olan en iyi seçenekleri sunabilmelidir. Soruna neyin sebep olduğunu bulduktan sonra, sorunla nasıl başa çıkacaklarını bilmeleri gerekir.


Bir yükleniciye deneyimlerini sorun. Gerekli olan işi yaparken deneyimli olduklarından emin olun.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisi, 24 saat boyunca müşteriler için 24 saatlik bir acil durum numarasına sahip olmalıdır. Hava ne kadar şiddetli veya günün hangi saatinde olursa olsun, ihtiyaç duyduğunuzda yanlarında olmalıdırlar.


Kışın kondansatörünüzü örtün. Bu, kondansatörün kullanılmadığı zamanlarda daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur. Kondenser ünitesini zorlamaktan kaçınmak için bunun yerine fanı kullanın.


Burada verilen tavsiyeleri kullanarak iyi çalışan iyi bir HVAC sistemine sahip olduğunuzdan emin olun. Kırık bir HVAC sistemine geri dönmek asla iyi bir duygu değildir. Ve onarımlar için nasıl ödeme yapacağınızı anlamaya çalışmak daha da kötüdür. Pahalı sorunları önlemeye yardımcı olması için bu ipuçlarını kullanın. Başarılı olmak için bir HVAC sistemi üzerinde çalışırken bu tavsiyeyi kendinize yakın tutun.


Daha fazla oku: eca panel radyatör

Comments